Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам
0885 826 654

Проект на еднофамилна къща "Nob Hill" в село Брестник

Описание на проекта

Къща "Nob Hill" – изискано бижу

Проектът на къща "Nob Hill" е изключителен, това е една от най-изисканите къщи, които сме проектирали. Създадохме я за наши клиенти и както винаги, се постарахме да задоволим нуждите им и да превърнем представите им за красив дом в реалност.


Проектът на къща Nob Hill загатва за елегантния, класически градски стил от началото на миналия век, като в същото време е максимално изчистен в съответствие с модерните архитектурни тенденции. Тази еклектика създаде дом с аристократичен вид, който в същото време е близък до съвременния вкус.


Предната фасада на къща Nob Hill е напълно симетрична, с големи прозорци и врати, с метални первази с изчистен дизайн. Страничните стени запазват същия стил. Първият етаж, както и гаражът, прилепен до къщата, са облицовани изцяло с камък, който подсилва търсената класическа визия. От същия камък са направени и допълнителни декоративни елементи – первази в краищата на облицовката, ъглови пиластри, подпрозоречни первази и красиви рамки по всички прозорци и врати. Вторият етаж е в неутрален цвят, подхождащ на камъка. В същата гама е и симетричния скатен покрив, който сме оборудвали с два комина – но един от всяка страна на дома.


 Широката алея със стълби към входната врата също е каменна, а последното стълбище е обезопасено с метален парапет в стила на всички останали. Самата входна врата е двукрила и изцяло стъклена, като дублира визията на разположената отгоре врата към терасата на втория етаж. Така създадохме хармоничен, стилово издържан екстериор, който превърна този дом в истинско бижу, събрало най-доброто от миналото и настоящето.


На практика проектът Nob Hill представлява свободностояща, двуетажна, еднофамилна къща с изба, гараж, три спални, три бани и два кабинета. Разгънатата застроена площ е 399 кв. м, което позволява в него да присъстват всички помещения, които семейството пожела. Всяка една от стаите е изключително добре осветена от няколко огромни прозореца, което създава уют и топлина в интериора.


Пристроеният гараж с площ почти 40 кв. м побира два автомобила. Освен вратите за автомобилите, той е снабден с още няколко полезни вход-изхода – към малка работилница/склад, към задния двор и към вътрешността на къщата. Подземният етаж е с площ 146,76 кв. м и го оставихме напълно отворен, за да се използва по желание на собствениците като мазе, склад, котелно или помещение за други дейности.


Първият етаж е с класическо разпределение – тук са разположени дневна, офис и баня за гости. Офисът е съвсем близо до входната врата и е отделен от останалите помещения, за да осигури по-голямо удобство и изолираност при работа. Огромната дневната е с отворен план, площ 68 кв. м и Г-образна форма. Разположена е в югоизточната част на къщата. Кухнята, побрана в чупката на помещението, разполага с допълнителна врата откъм коридора на етажа. В нея има достатъчно място за множество кухненски шкафове и голям остров с високи столове, който може да се използва за готвене, за закуска сутрин или напитка вечер. В останалата част на дневната се побират маса за голямо семейство и/или много гости, зона за отдих и забавления и дори остава място за още една зона за дневна активност по избор на семейството. Цялото помещение е опасано с големи, високи прозорци, а в близост до кухнята е предвидена френска врата, която води към открита веранда в задната част на двора.


На второто ниво са проектирани трите семейни спални. Във всяка една от тях сме предвидили вградени гардероби. Родителската е най-голяма и разполага със собствена баня. Двете детски стаи са по-малки по размер и използват обща тераса с изглед към задния двор, както и обща баня с достъп от коридора на етажа. Тук са и мокрото помещение, както и вторият, по-голям офис, който гледа към предната част на къщата и има излаз на малък балкон над входната врата. От коридора се излиза и на просторна тераса, обхващаща целия покрив на двойния гараж, която осигурява допълнително външно пространство за ежедневието на семейството.

 

 

1

Има 1 коментар/а

avatar

Николай

10 Юли 2019

Здравейте, Имам два въпроса: 1. Имате ли представа колко е струвало изграждането на тази къща? 2. Какво би коствало да се направят няколко дребни модификации във вътрешното разпределение на стаите?

logo

Здравейте, за подробна информация относно проекта се свържете с нас по телефона или посетете офиса ни.

Поздрави

Вашият коментар

Имейл адреса не се показва в уеб сайта.

Детайли:

  • Категория Еднофамилни къщи
  • Застроена площ 197 m2
  • РЗП 399 m2
  • Етажи 2
  • Спални 3
  • Балкони/Тераси 2
  • Бани/WC 3
  • Тип покрив Скатен

Сподели

Последно в Блога

9 грешки в обзавеждането на спалнята

Как да имате съвършената спалня Забелязали ли сте, че когато влезете в добра хотелска стая, в нея всичко е хармонично, уютно и перфектно синхронизирано? Леглото… още