Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам
0885 826 654

Проект на къща "Монтоне", с.Белащица

Описание на проекта

Къща „Монтоне” – различна визия и много пространство

 „Монтоне” е проект за къща с плосък покрив, който създадохме за нашите клиенти от село Белащица. Той съчетава техния начин на живот и усет за комфорт с нашия стил и възможностите на парцела. Резултатът е наистина впечатляващ – просторен дом с много удобства, който дава възможност за пълноценен съвременен живот в спокойствието на едно живо пловдивско село.


 „Монтоне” е триетажна еднофамилна къща, свободностояща в парцел с двор. В нейните 542 кв. м разгъната застроена площ са поместени: просторна дневна, три спални, две големи помещения за разнообразни цели, три санитарни възела, двоен гараж, няколко склада, работилница, две огромни тераси и веранда.  


Екстериорът на дома е минималистичен и стилен – правоъгълни обеми, бели стени, подчертани от тъмнокафяви рамки и перголи за външните части, както и декоративни облицовки в кафяво от камък и сайдинг, които да разчупят визията и да създадат нужния уют. Големите прозорци и стъклените парапети придават лекота на цялостната визия на къщата, а плоският покрив, превърнат в тераси, я прави модерна и впечатляваща.


В предната част на къщата разположихме огромен двоен гараж с топла връзка към дома. В дъното му сме проектирали отделна работилница с втори изход към задния двор, а встрани – малък подстълбищен склад за допълнителни вещи. Покрива на целия гараж превърнахме в прекрасна тераса с площ над 90 кв. м, от която собствениците на дома могат да се наслаждават на страхотна планинска гледка.


Първото ниво в проект на къща „Монтоне” е с класическо разпределение: спалня и баня за гости близо до входа и просторна многофункционална дневна в южната, задна част на къщата. Дневната е с класическа правоъгълна форма и предлага достатъчно пространство както за всички ежедневни дейности на семейството, така и за посрещане на гости. Към кухненския ъгъл добавихме самостоятелен килер за хранителни продукти. Огромни френски врати осигуряват светлина и водят към задна веранда с пергола, която добавя външно жилищно пространство за хубавите дни. По желание на клиентите встрани има и тоалетна с външен вход, която може да се използва директно от верандата, работилницата или двора.


В южната част на втория етаж разположихме двете семейни спални, които споделят обща баня и тоалетна. В северната част проектирахме голямо помещение, което оставихме за използване по избор на собствениците. То лесно може да се превърне например в домашен фитнес, кино зала, библиотека, офис. До терасата върху гаража се стига през врата, която поставихме в коридора, за да осигурим свободен достъп на всеки член от семейството и на гостите.


Третия етаж превърнахме в страхотно място за партита с прекрасна гледка. По-голямата част от него представлява тераса с пергола с площ около 60 кв. м, на която могат да се разположат маси, шезлонги, дори малък басейн. Затвореното помещение разполага с огромни прозорци във всички посоки, които осигуряват страхотна панорама и усещане за простор. Тук планирахме и мокър бар, на който домакините да приготвят питиета за себе си и своите гости.

Пожелаваме на собствениците на този прекрасен дом да преживеят в него много щастливи мигове!

 

 

1

Има 1 коментар/а

avatar

Emil mitev

23 Фев. 2019

Бих желал проект на същия тип еднофамилна къща.

logo

Здравейте, можем да проектираме същия тип къща. За подробна информация се свържете с нас.

Вашият коментар

Имейл адреса не се показва в уеб сайта.

Детайли:

  • Категория Еднофамилни къщи
  • Застроена площ 217 m2
  • РЗП 542 m2
  • Етажи 3
  • Спални 3
  • Бани/WC 3
  • Гаражи 2

Сподели

Последно в Блога

9 грешки в обзавеждането на спалнята

Как да имате съвършената спалня Забелязали ли сте, че когато влезете в добра хотелска стая, в нея всичко е хармонично, уютно и перфектно синхронизирано? Леглото… още