Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам
0885 826 654

Проект на къща "Амарилис", с.Царацово

Описание на проекта

 Къща „Амарилис” – модерен минималистичен уют

Сътворихме къща „Амарилис” според желанията на наши клиенти от с. Царацово. Визията на дома трябваше да съвпадне с техния вкус към модерната, минималистична асиметрия, съчетана с компактна визия и усещане за истински уют.


Ето защо къща „Амарилис” е разположена върху почти квадратна плоча и няма особено разчупена архитектура. И все пак вплетохме няколко прецизно подбрани детайла, които я спасяват от това да се превърне в скучен куб. Това са малката площадка и навеса пред входната врата с формата на успоредник, лекото издаване на обема в предната част на фасадата и асиметричния скатен покрив, който има своята роля и във вътрешното оформление на къщата. Два огромни скосени прозореца в предната част на фасадата приятно подчертават елегантните ъгли по покрива и площадката. За екстериора са предвидени зони с едноцветна мазилка в универсално бяло и топли цветове в кафява гама и панели с дървесна шарка. Всички те заедно довършват хармонията на формите на къщата.


В проекта на еднофамилна къща „Амарилис” влизат огромна дневна и три семейни спални. Следвайки наложения съвременен модел, на първия етаж разположихме огромна дневна с отворен план. За да осигурим максимално много топлина и светлина, за нея избрахме южната част на къщата. Със своята площ от 55 кв. м тя предоставя достатъчно място за всички дневни активности на членовете на семейството. Тук ще бъдат вместени огромна кухня, голяма трапезария за много гости и просторен кът за отдих и семейни развлечения. Дневната е поместена под ниската част на асиметричния покрив, така че предлага скосен таван и по-голяма от обичайната височина. Разполага и с три огромни френски прозореца по дължината ѝ, както и с четвърти с формата на успоредник, който заема почти цялата къса стена. Единият от френските прозорци осигурява директен достъп до двора, за да включи и градината в усещането за дом. Всички тези архитектурни решения правят стаята още по-просторна, характерна и уютна и дават почти неограничени възможности за интериорни решения.  


На първия етаж са разположени и двете по-малки спални, които споделят обща баня. Предвидили сме допълнително помещение за пране, както и много място за дълъг, вграден гардероб в антрето, който да играе ролята на килер и склад за вещи.


Вторият етаж е отделен изцяло за главната спалня. Тя е разположена общо върху около 50 кв. м и осигурява на домакините необходимото пространство за уединение и почивка. Самата спалня е с площ от 30 кв. м и позволява да се поместят както огромно легло, така и кът за четене, работа или почивка. От нея се влиза в огромен дрешник, който да побере всички вещи на домакините. Следва личната им баня с два умивалника и преградена душ кабина. За допълнителен разкош в спалнята сме проектирали стъклени стени към дневната и антрето. Заедно с прозорците, те осигуряват повече дневна светлина. От друга страна, позволяват на домакините постоянен контрол над онова, което се случва в активните помещения в тяхно отсъствие. И разбира се, те правят къща „Амарилис” още по-хомогенна и наистина уникална.


И този път сме доволни от работата си, но по-важното е, че са доволни и нашите новодомци. Пожелаваме им да бъдат истински щастливи в този уютен, семпъл и съвременен дом по техен вкус.

 

ВидеоВашият коментар

Имейл адреса не се показва в уеб сайта.

Детайли:

  • Категория Еднофамилни къщи
  • Застроена площ 153 m2
  • РЗП 215 m2
  • Етажи 2
  • Спални 3
  • Стаи 4
  • Бани/WC 2
  • Тип покрив Скатен

Сподели

Последно в Блога

9 грешки в обзавеждането на спалнята

Как да имате съвършената спалня Забелязали ли сте, че когато влезете в добра хотелска стая, в нея всичко е хармонично, уютно и перфектно синхронизирано? Леглото… още