Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам
0885 826 654

Проект на къща "Мила", с.Марково

Описание на проекта

Къща „Мила” – красив дом за голямо семейство

Проектирахме къща „Мила” за построяване в живописното пловдивско село Марково. Това е голям и красив дом с 307 кв. м разгъната застроена площ, 5 спални, 3 бани, веранда, тераса и няколко складови помещения, разположени на различни ключови места. Сградата е еднофамилна, двуетажна и свободностояща в парцела. За да ѝ придадем елегантен и разчупен външен вид, използвахме разместени правоъгълни обеми, които следват структурата на вътрешното пространство. Съвременна визия на екстериора постигнахме, като съчетахме дървена и каменна облицовки, различни мазилки и цветове, рамки по прозорците и еркерите, метален парапет на терасата. Резултатът е видим: хармоничните форми, нюансите на кафявото, и класическия скатен керемиден покрив придават изключителна топлота и уют на нашата „Мила”.


Своите посетители този дом посреща с гостоприемна, Г-образната веранда, която е разположена около единия ъгъл на къщата. В същото време тя е ориентирана към вътрешния двор, а не към улицата, за да се ограничат максимално автомобилния шум и чуждите погледи. Площта е достатъчно голяма, за да позволи изнасянето на трапезна маса за гости или за ежедневно хранене на семейството в топлите дни.


Самият вход сме изместили встрани, за да осигурим по-голяма функционалност на дома. До него сме разположили и удобен склад с достъп откъм двора, удобен за всички вещи за активност на открито, които обитателите притежават. Входната врата на дома води до просторен коридор с достатъчно място за гардероб или портманто. Той има прозорец за естествено осветление. Оттук има достъп до малка тоалетна за гости, просторен подстълбищен килер, стълбището към втория етаж и голямата дневна.


Самата дневна е разположена върху цели 52,50 кв. м и представлява правоъгълно помещение, в което лесно може да се помести цялата обща активност на семейството. Има място за голяма кухня, огромна трапезария и просторен кът за отдих и забавления, които могат лесно да се проектират изцяло според вкуса и нуждите на обитателите. Стаята е снабдена с огромни прозорци за максимално много естествена светлина, врата към верандата и дори малък, вграден кухненски килер. От тук се влиза и към двете етажни спални за гости. Те са с еднаква големина и споделят обща баня с тоалетна.


Стълбището в този дом е класическо и вътрешно, но въпреки това успяхме да му осигурим слънчева светлина с два големи прозореца в коридорите пред него. То води към трите семейни спални, проектирани на горното ниво, както и към терасата, която има самостоятелен вход от коридора на етажа и е достъпна за всички обитатели.


Родителската стая е с големина 30 кв. м и позволява многобройни варианти за обзавеждане, обособяване на зони и осигуряване на удобства на домакините. Големите прозорци на две от стените осигуряват много естествена светлина.


На това ниво са разположени още две по-малки спални, като едната от тях има прилежаща собствена гардеробна. Има и две самостоятелни бани с тоалетни, които обслужват целия етаж, както и голямо перално помещение за удобство на домакинството. То може да бъде използвана и за допълнителен склад за сезонни вещи.


Радваме се, че успяхме да задоволим желанията на още едно българско семейство и да създадем за тях още един красив дом, готов за комфорт, безгрижие и щастлив живот.

 

 

1

Видео

Има 1 коментар/а

avatar

Hristo Yosifov

27 Март 2019

Интересува ме цената на проекта

logo

Здравейте, къщата е правена по индивидуален проект. Относно цените ни за проектиране се свържете с нас по телефона или посетете офиса ни в град Пловдив.

Вашият коментар

Имейл адреса не се показва в уеб сайта.

Детайли:

  • Категория Еднофамилни къщи
  • Застроена площ 151 m2
  • РЗП 307 m2
  • Етажи 2
  • Спални 5
  • Стаи 6
  • Балкони/Тераси 1
  • Бани/WC 3
  • Веранди 1

Сподели

Последно в Блога

9 грешки в обзавеждането на спалнята

Как да имате съвършената спалня Забелязали ли сте, че когато влезете в добра хотелска стая, в нея всичко е хармонично, уютно и перфектно синхронизирано? Леглото… още