Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам
0885 826 654

Проект на къща "Нина", гр.Пловдив

Описание на проекта

Къща „Нина” – приказка в Пловдив

Къща „Нина” е персонален проект, който създадохме за наши клиенти от гр. Пловдив. Изпълнихме всичките им желания, като се съобразихме с особеностите на терена и ги използвахме по най-добрия начин. В крайна сметка получихме прекрасна свободностояща къща на два етажа, с РЗП 233 кв. м, приятен двор и активни помещения, ориентирани на юг  - за повече светлина и уют.

 

Планирахме къщата да бъде построена изцяло от тухли Porotherm – външните стени са от 38-сантиметрови тухли, а вътрешните – от 25- и 12-сантиметрови. Така отпада нуждата от допълнителна топлоизолация, строителството е по-бързо, а домът има отлични енергоефективни характеристики.


Фасадата на къщата е максимално изчистена – правоъгълни обеми, нисък цокъл. Избрали сме изцяло бяла мазилка с няколко декоративни елемента около прозорците, които да допълнят хармоничния ѝ вид. Покривът е скатен, покрит с керамични керемиди, а пред входната врата има допълнителен малък навес в същия стил. Вратата на гаража е сгъваема и изпълнена в подходяща гама и стил.


Самият гараж е част от сградата, свързан е с антрето на дома с топла връзка и дори използва пространството под стълбището към втория етаж – място, на което може да се побере домашна работилница или малък склад. Гаражът заема северната част на къщата, а входът му е западен и е в съседство с входа на жилищната част.


Основното помещение на първото ниво е всекидневната с площ 44 кв. м. Тази стая е предназначена за общите дневни активности на обитателите – в нея могат да се разположат кухня, трапезария и кът за отдих и забавления. Мястото позволява семейството да остава заедно във всяка една дейност, както и да посреща гости и да се забавлява. Отвореният ѝ план е подходящ за всякакви интериорни решения, а леката ѝ Г-образна форма придава динамика на пространството и създава потенциал за естествено обособяване на различните зони. Помещението ориентирахме изцяло на юг и му поставихме огромен френски прозорец, който да осигурява страхотен изглед към градината, лесен достъп до нея и много естествена светлина.


На същото ниво планирахме и малка спалня за гости, която може лесно да бъде преобразувана в кабинет, библиотека, зала за домашно кино и т.н. Стълбището към втория етаж е класическо, с площадка и прозорец, който да осигурява осветление през деня.


На втория етаж планирахме семейните спални. Къщата разполага с общо 4 стаи за почивка, като три от тях се намират тук. Площта на различните помещения е различна и те мога да бъдат използвани според предпочитанията на обитателите на дома. Двете по-големи спални са с южно изложение, а по-малката – с източно. Всяка една от тях предлага достатъчно пространство не само за почивка, а и за лични занимания.


Тук е и голямата семейна баня, съчетана с тоалетна, която обслужва целия етаж. По желание на клиентите вместихме и перално помещение, което със сигурност ще бъде удобно за домакинството.


Радваме се, че успяхме да създадем дом-мечта за още едно семейство и се надяваме той да им осигури много щастливи мигове.

 

1

Има 1 коментар/а

avatar

Славяна Стефанова

1 Фев. 2019

здарвейте Готовия проект само за архитектура ли е или вклщчва всички останали проекти?

logo

Здравейте, къщата е изготвена по индивидуален проект.

Вашият коментар

Имейл адреса не се показва в уеб сайта.

Детайли:

  • Категория Еднофамилни къщи
  • Застроена площ 131 m2
  • РЗП 233 m2
  • Етажи 2
  • Спални 4
  • Стаи 5
  • Бани/WC 2
  • Гаражи 1
  • Тип покрив Скатен

Сподели

Последно в Блога

9 грешки в обзавеждането на спалнята

Как да имате съвършената спалня Забелязали ли сте, че когато влезете в добра хотелска стая, в нея всичко е хармонично, уютно и перфектно синхронизирано? Леглото… още