Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам
0885 826 654

Проект на къща "Крисия", гр. Пловдив

Описание на проекта

Проект на красива двуетажна къща с три спални.

 

Проект на Къща „Крисия” преставя еднофамилна двуетажна жилищна сграда със застроена площ 95кв.м., в която пространството е организирано пестеливо, но изключително функционално.  


Нивото на първия етаж е издигнато над нивото на терена, заради високите подпочвени води в региона. Няколко стъпала и малка площадка осигуряват прехода към ситуирания на север главен вход на жилището,а терасата на втория етаж изпълнява функциите на предпазна козирка над него.


Коридорът е обединяващото пространство на партерния етаж. Тук активна дневна зона и зоната за отдих са ясно и прецизно обособени. Дневната, трапезарията и кухненският бокс са решени в едно отворено общо пространство с площ 29,86 кв.м., в което простора и светлината омекотяват правилните линии и форми на помещението. Площта е разпределена, съобразно функционалното предназначение на всяка от зоните – за приготвяне на храната, за хранене и за отдих. Дневната е свързана директно с верандата. Тя е покрита и отворена към зеленината в градината, което позволява в топлите дни да се използва като дневна на открито.  


На първо ниво е разположена и една от спалните (11,10кв.м.), подходяща за възрастните родители. Непосредствено до нея е санитарният възел (3,49кв.м.), който е общ – баня с тоалетна. Пералното е поместено в свободното пространство на стълбищната клетка.


Вътрешно стълбище отвежда до второто ниво, където са разположени останалите три спални. Родителската е с площ 14,24кв.м., а детските, съответно 14,85м²  и 10,95м². Трите се обслужват от един санитарен възел, който е общ – баня с тоалетна. Изходът към терасата е обособен от коридора.


Къщата е комфортна и подходяща за постоянно обитаване. Прецизната премереност при проектирането осигурява достатъчно пространство за ежедневните дейности, отдих, хоби занимания и подготовка на уроците, като за всеки член на фамилията е предвидена лична зона.


Разгънатата застроена площ е 173кв.м., конструкцията е монолитна със скатен покрив. Силуетът на сградата е изключително елегантен и хармонира със съвременната градска архитектура.

 

 Вашият коментар

Имейл адреса не се показва в уеб сайта.

Детайли:

  • Категория Еднофамилни къщи
  • Застроена площ 95 m2
  • РЗП 173 m2
  • Етажи 2
  • Спални 3
  • Стаи 4
  • Балкони/Тераси 1
  • Бани/WC 2
  • Веранди 1
  • Тип покрив Скатен

Сподели

Последно в Блога

9 грешки в обзавеждането на спалнята

Как да имате съвършената спалня Забелязали ли сте, че когато влезете в добра хотелска стая, в нея всичко е хармонично, уютно и перфектно синхронизирано? Леглото… още