Къща Десислава

Къща „Десислава” – разкош по поръчка

Създадохме проекта на къща „Десислава” специално за наш клиент, като спазихме неговите изисквания и се съобразихме с особеностите на терена, на който трябваше да я разположим. В двата етажа, в които разгърнахме проекта, сме събрали всичко необходимо за спокоен живот на обитателите на дома.


Къща „Десислава” притежава изчистен дизайн, който обединява в едно хармонично цяло класически и модерни черти – правоъгълни форми, скатен покрив с керамични керемиди, колони, поддържащи терасата и т.н. За фасадата избрахме свежи, топли цветове и декоративни облицовки, които да подчертаят някои от архитектурните елементи и да придадат на фасадата завършен вид.


Сградата е ориентирана така, че входът е на юг, а задните помещения са на север – според възможностите, които предлагаше теренът. Поради тази причина се погрижихме активните помещения да са в предната част на къщата, за да им осигурим максимално количество естествена светлина и топлина.


На първото ниво е разположен двоен гараж с две удобни складови помещения в задната част и топла връзка към жилищната зона. Вдясно от входа на къщата започва голяма, покрита веранда, която опасва половината южна и цялата източна стена. Антрето е просторно и Г-образно, за да може да свързва всички помещения на етажа. Дневната е разположена в по-уютната югоизточна част. Голямата ѝ площ позволява в нея спокойно да се обособят просторна зона за отдих и голяма трапезария – за семейството и за гости. Тя е осветена от два френски прозореца, които водят към верандата и предлагат на обитателите удобството да имат лесен достъп до външна жилищна част.  Кухнята е ситуирана в отделно помещение с два входа – откъм къта за хранене и откъм антрето. Тази структура позволява трапезарията да бъде по-официална и пречи на миризмите от готвенето да се разнасят из цялото помещение, като същевременно е достатъчно удобна за сервиране и отсервиране.


На първото ниво е разположена и спалнята за гости, която може по желание да бъде използвана и като кабинет, библиотека, филмова зала и др. Етажът се обслужва от самостоятелна, комбинирана баня с тоалетна.


До второто ниво се достига по класическо стълбище с площадка, под което сме разположили малък килер. На самия етаж са планирани трите спални, нужни на четиричленното семейство. В южната част са двете еднакви детски спални, които имат излаз на обща тераса. Те са достатъчно големи, за да осигурят необходимото пространство за отдих и занимания както на малки деца, така и на тийнейджъри. В северната част е ситуирана родителската спалня, която разполага със своя собствена тераса. До нея се намира пералното помещение, което също има излаз на терасата за по-голямо удобство на домакинята. Трите спални ползват обща бяна с тоалетна, която е достатъчно голяма, за да посрещне нуждите на всички обитатели.


Ако този проект ви е допаднал, разгледайте и другите ни индивидуални проекти за къщи.

Детайли

 • 164 m2
 • 267 m2
 • 2
 • 4
 • 6
 • 1
 • 2
 • 1
 • 2
 • Скатен

10 Коментара

 • Христо Стоянов
  Jun 4, 2017

  Здравейте, интересуваме приложеният проект или подобен на него. Парцел около 400 кв.м. Къща на два етажа около 130 кв.м. на етаж . На първият етаж без спалня , само кухня, трапезария ,хол, баня и тоалетна . На втория четири спални, баня и тоалетна.останалото както на проекта.

 • стилиян
  Sep 16, 2017

  може ли цена на проекта къща Десислава ?

  • arhitekti.bg
   Sep 17, 2017

   За подробна информация относно цените ни за проектиране се свържете с нас по телефона или посетете офиса ни в град Пловдив.

 • Рангел Тотков
  Oct 1, 2017

  Може ли да получим цена за проекта? С Уважение

  • arhitekti.bg
   Oct 9, 2017

   Здравейте, проект за  къща с РЗП 270 кв.м струва 5300 лв.

 • Rashko Ivanov
  Dec 21, 2017

  Интересува ме каква е цената ка къща Десислава ,каква е цената на плана и каква е процедурата за озаконяване и покупка?

  • arhitekti.bg
   Dec 22, 2017

   Здравейте къща "Десислава"  изготвена по индивидуален проект и за това няма обявена цена. За подробна информация относно цените за проектиране и получаване на строително разрешение се свържете с нас по телефона или посетете офиса ни в град Пловдив.

 • Петър Илиев
  Sep 11, 2018

  Здравейте, Може ли да ни кажете на каква стойност възлиза построяването на къща "Десислава", точно по този начин, както е в дадения проект?

  • arhitekti.bg
   Sep 12, 2018

   Здравейте, ние сме архитектурно бюро. Цените на строителство в момента са различни за различните части на Българиа. За максимално точна цена се обърнете към местна строителна фирма.

Вашият коементар

* Задължителни полета.

Коментарът Ви ще бъде публикуван след като бъде одобрен.
Предоставената от Вас лични дани не се предоставя на трети лица.

Подобни проекти

Еднофамилни къщи
РЗП 207m2
Еднофамилни къщи
РЗП 128m2

Търсите мечтаният дом?

Ние ще ви помогнем да сбъднете мечтата си!