3D модел на сграда - какво е това?

  • 2766 Прегледа
  • 0 Коментара
  • Sep 12, 2017

Да се разходите в жилището си, преди да е построено? Възможно е!


В студио “Стършанов архитекти” заедно със стандартния архитектурен проект можете да получите и триизмерен модел на бъдещата сграда. Ето за какво става дума.

Какво представлява триизмерният модел на сграда?

Това е компютърна симулация, в която ще можете да огледате сградата не като рисунка, а като реален, обемен обект. В 3D модела ще създадем:

 

1. Визуализация на терена
Можем да поставим сградата в терен, наподобяващ вашия. Парцелът ще има същите размери, форма и денивелация, дърветата и храстите ще бъдат подобни на реалните. Така ще добиете представа как ще изглеждат домът и дворът ви заедно. Това ще ви помогне да планирате градината така, че да е максимално функционална и красива.

 

2. Оглед отвън
Ще можете да огледате фасадата в реалистичен размер от всички страни - така, сякаш се разхождате около сградата или дори летите над нея. Компютърната симулация ще ви позволи да видите детайлите и цветовете и да прецените дали ви харесват.

 

3. Мебелировка
При създаването на проект на къща или офис ние обмисляме в детайли употребата на всяко едно помещение и съобразяваме размерите и формите така, че да можете да разположите покъщнината си без проблем. Така че когато правим тази част от модела, ние поставяме във всяка стая основните мебели – кухненски шкафове, легла и гардероби, дивани и маси. Разбира се, това не е проект за интериорен дизайн, а само примерно разположение, но въпреки това ще добиете реалистична представа за възможностите за интериорни решения.

 

3. Разходка отвътре
Тази част е най-атрактивна и вероятно най-полезна за вас - това е виртуален начин да разгледате вътрешността на готовото ви жилище така, сякаш ходите из него. Разходката е интерактивна и вие я направлявате изцяло в реално време. Можете да влезете през вратата, да обиколите всяко кътче на дневната и спалнята, да се качите по стълбите, да влезете в банята и т.н. Визуализацията пресъздава действителните пропорции на помещенията и ви дава съвсем реална представа за размерите им, свободата на придвижване, удобството на разположението и т.н.

 

Защо е важно да имате триизмерен модел на сградата при проектирането?

 

За хората без опит в строителството е трудно да се ориентират само по чертежи и често представите на клиентите за размери и детайли се разминават значително с плановете, изготвени от архитектите. Ето защо възможността да разгледате подробен модел на сградата и да добите реална представа за размерите ѝ никак не е маловажна.
Когато имате предварителен 3D модел на сградата, вие можете:

  • да разберете със сигурност дали проектът отговаря на изискванията ви за пространство и удобство;
  • да се разходите реалистично из помещенията, преди проектът да е финализиран. Така архитектурният план може да бъде коригиран навреме, преди да е окончателно изготвен и платен от вас;
  • да избегнете риска да се сдобиете с жилище или офис, който няма много общо с представите ви. Досещате се, че когато го видите построено, вече ще е късно.

 

Може ли да се направи 3D модел на вече готов проект?

Да, в студио “Стършанов архитекти” можем да изработим триизмерен модел на сграда по вече готов проект, дори да не е създаден от нас. Ако имате нужда от подобна услуга, свържете се с нас още сега.

 

 

 

www.arhitekti.bg

Свързани тагове


Вашият коементар

* Задължителни полета.

Коментарът Ви ще бъде публикуван след като бъде одобрен.
Предоставената от Вас лични дани не се предоставя на трети лица.