Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам
0885 826 654

9 грешки в обзавеждането на спалнята

Как да имате съвършената спалня

Забелязали ли сте, че когато влезете в добра хотелска стая, в нея всичко е хармонично, уютно и перфектно синхронизирано? Леглото е с точния размер, пасва съвършено на останалите мебели, светлината е прекрасна и акцентира върху правилно подбрани и разположени акценти, килимът е мек, а произведенията на изкуството не са шедьоври, но притеглят погледа и създават страхотна атмосфера. Със сигурност ви се иска да останете задълго на такова място, тъй като то ви предразполага да се отпуснете и да отпочинете добре.  И ако някой го прави за гостите си, защо да не можете да го постигнете същото и вие у дома, в собствената си спалня?


Разбира се, в повечето случаи хотелските стаи са проектирани от специалист по интериорен дизайн, който знае как да създава хармония и подходяща атмосфера. Но това е малко трудно за човек, който няма достатъчно познания и опит, дори когато има огромно желание да направи нещо хубаво за самия себе си. И за да ви бъдем полезни, ще изброим някои от най-често срещаните интериорни грешки, които може да направите в спалнята си. Ако успеете да ги избегнете, има всички шансове да се окажете горди притежатели на уютна и красива стая за почивка, на която да се наслаждавате дълго.


1. Няма произведения на изкуството.
Това е често срещана грешка. Обикновено пазим най-ценните си вещи за дневната или трапезарията, а в спалнята не влизат чужди хора, защо да я украсяваме чак толкова? Ако и вие си задавате този въпрос, значи грешите.
Голите стени и липсата на красиви предмети правят спалнята студена и неприветлива. Помислете си колко различно би било усещането, ако всяка сутрин се будите с нещо красиво пред погледа си.


2. Пренебрегнато е осветлението.
Няма причина да не обръщате достатъчно внимание на осветлението в спалнята. Тя също се нуждае от красив полилей, който дори да предлага различни степени на осветяване, за да може винаги да пасва на настроението ви.
И не забравяйте нощните лампи. Освен да бъдат красиви, те трябва и да са функционални. Нека бъдат индиректни и да не светят право в очите ви. Освен това колкото повече източници на осветление имате, толкова по-добре е това и за очите, и за настроението ви.


3. Сгрешено е мащабирането.
Няма да постигнете хармония, ако мебелите са твърде големи или твърде малки за помещението. Не е лесно да постигнете правилните мащаби, но може да очертаете с тиксо по пода големината и мястото на избраните мебели, преди да ги закупите. Така ще прецените по-лесно дали са подходящи, или е по-добре да помислите за други.


4. Претъпкано е.
Спалнята е място за почивка. Тя трябва да ви дава възможността да дишате свободно, а не да ви затрупва с много на брой или големи предмети и мебели.


5. Цветовете са неподходящи.
Запазете ярките цветове за останалите стаи. За спалнята оставете натурални, спокойни багри. За допълнителен разкош можете да добавите топли светлини и различни текстури, които създават повече уют.


6. Възглавниците са прекалено много.
Декоративните възглавнички са завладяващи и е лесно да си накупите твърде много. Но ако леглото е претрупано, това създава неприятно усещане. По-добре заложете на максимум 4-5 наистина качествени възглавнички. Ако обичате да си купувате, просто ги сменяйте периодично.


7. Постелките не са хубави.
Изберете качествена и подходяща постелка за леглото през деня. Ако нямате отделна кувертюра, а използвате чаршафите, нека бъдат добре подбрани, за да пасват на цялостния интериор.


8. Няма място за съхранение.
Когато нощните шкафчета няма вратички или чекмеджета, по тях започват да се натрупват вещи – зарядното на телефона, книгата, очилата, водата и т.н. Това създава усещането за разхвърляност и липса на уют. Изберете нощните шкафчета така, че да предоставят достатъчно място за съхранение и да задоволяват напълно нуждите ви.

 

 Вашият коментар

Коментарът Ви ще бъде публикуван след одобрение на администратора.
Имейл адреса не се показва в уеб сайта.