Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам
0885 826 654

Виртуален модел на архитектурен проект

Ето от това имате нужда!

Ето я дневната. Да, тук всичко е точно както сте го мечтали – голяма, просторна и светла. Кухнята е на подходящо място, но на вас ви трябва малко по-голяма. Изкачвате стълбите. Влизате в основната спалня, която би била прекрасна, ако тази врата беше на друго място. А в детската на тази стена е по-добре да има дрешник. Отваряте вратата на банята. Мивката е прекалено близо, помещението е твърде тясно. Пералното също е тук, а вие държите да бъде отделно.

Ако оглеждахте къща за купуване, всички тези желания биха означавали много ремонти. А не смеете да строите нов дом, защото не сте сигурни какво ще се получи. Ех, ако можехте да се разходите из него, преди да го построите...

Виртуалната разходка в архитектурен проект е вече възможна!

След като ви запознахме 3D проектите на къщи, днес е ред да ви представим нещо още по-ново и съвременно, което можем да направим за вас – виртуален модел на архитектурен план. Тази възможност е толкова впечатляваща и полезна, че със сигурност ще ви хареса.

Какво е виртуална реалност

Виртуалната реалност е последният писък на модерните технологии. Тя позволява създаването на изкуствен свят чрез компютърни системи и видео апаратура. Този свят е толкова достоверен, че създава илюзията, че наистина обикаляте из него – достигате и подминавате предмети, движите се и оглеждате във всички посоки, включително нагоре, надолу и назад, и имате усещането, че сте заобиколени от обекти. Точно както би било в една разходка из истинско място.

Какво е виртуален модел на архитектурен план

3D моделът се доближава до действителното усещане за сградата, но все пак остава на екрана пред вас. Но виртуалният модел е нещо съвсем различно – той успява да убеди мозъка ви, че наистина се намирате вътре в сградата.

За да се постигне този ефект, архитектурният план се обработва чрез специални програми, които „построяват” сградата в едно виртуално пространство. Пропорциите на помещенията, вратите, прозорците и таваните са съобразени както с проекта, така и с размерите на човешкото тяло. Така се получава съвсем реално усещане за разстоянията, обемите и светлината в сградата.

По ваше желание архитектът може да добави още елементи, които да довършат интериора. Може да „подреди” базово обзавеждане – кухненски шкафове, дивани, легла, маси, столове, гардероби, оборудване за баня. Те ще направят усещането за дома още по-реалистично. При специални поръчки може да се пресъздаде и пълен интериорен дизайн, чрез който ще преживеете истинска разходка из напълно завършения си дом, още преди първата копка по строежа му.

Как се използва виртуалният проект на къща

За да можете да видите „на живо” проекта на своя дом, са ви нужни три неща: виртуален проект, смартфон и очила за виртуална реалност. Архитектът ще ви даде файл, който да качите в телефона си, след което го поставяте в очилата и включвате възпроизвеждането на модела. От тук нататък можете да се разхождате из несъществуващия си дом на воля. Съвсем по същия начин, както ако го бяхме построили.

Защо да имате виртуален модел на архитектурен план

За много от нашите клиенти е трудно да се ориентират в размерите на помещенията, когато ги видят на чертеж или фото визуализация. Дължините, ширините и височините на стаите са просто цифри, които те не могат да превърнат в усещане за истинкия обем на помещението.

Виртуалният модел дава възможност на линиите в начертания архитектурен план да се превърнат в истински стени, врати, прозорци. Реалистичната разходка из проекта на новата ви къща прилича много на огледа на вече построена сграда. В същото време ви дава възможност да преценявате, да обмисляте и да решавате дали всеки един от елементите тук е точно такъв, какъвто го искате. И да го промените, преди строителите да са го издигнали. Така новият ви дом ще бъде точно онзи, който сте мечтали, без никакви изненади и без нужда от ремонти за поправка.

Ако имате нужда от повече информация за виртуалните модели на архитектурни планове, не се колебайте да се свържете с нас.Вашият коментар

Коментарът Ви ще бъде публикуван след одобрение на администратора.
Имейл адреса не се показва в уеб сайта.