Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам
0885 826 654

Как да изберем строител

По какво да познаем добрия строител

Когато вече имате страхотен проект на къща  или промишлена сграда, идва ред на избора на строител. Едва ли има нужда да споменаваме колко е важно за вас да работи коректна фирма с добри специалисти. Със сигурност искате инвестицията, която правите, да бъде наистина добра и в следващите години да ви носи ползи, а не проблеми.


Има няколко показателя, по които да проверите и изберете добър строител. Прочетете внимателно следващите въпроси, които ще ви помогнат да обмислите най-важните детайли и да предприемете правилните действия в избора.


Една фирма или отделни бригади


Ще ви е най-лесно да отсеете търсенето, ако първо решите дали искате сградата ви да бъде построена от една фирма, която ще свърши всичко, или от отделни бригади, които да работят по различните дейности.


Ако изберете една фирма за всичко, ще проучвате и избирате само веднъж, ще контактувате и обяснявате само на един човек, ще знаете кой е отговорен за всяка една възникнала нередност. И преди всичко няма да се налага да започнете да разбирате от строителни дейности, за да можете да контролирате и координирате правилно действията на различните бригади.


Наемането на няколко бригади може да ви се стори примамлив и евтин вариант, в който за вас ще работят познати майстори, на които имате доверие. Този вариант обаче е пълен с подводни камъни, тъй като координирането е изключително трудно е вероятно ще допуснете много грешки.  Ако все пак се спрете на него, препоръчваме ви да наемете специалист по строителен надзор, за да не съжалявате по-късно.


Интернет или приятел


Най-лесно и бързо е да потърсите информация в интернет. Но не се предоверявайте на прочетеното там, особено ако не е много. Никога не знаете кой и защо е писал „мненията на клиенти”.


Най-сигурно е да попитате приятели и познати, които скоро са се възползвали от услугите на фирмата. Те ще ви разкажат не само за начина, по който е протекъл процесът на построяване, а и дали извършената работа е с дълготрайно качество. Можете да поискате мнение и от архитекта , който е изготвил проекта ви – той вероятно е запознат отблизо с дейността на различните фирми и може да ви бъде от полза.


Да видите или да пипнете


Не ви препоръчваме да се предоверявате напълно на снимките на приключени обекти в сайтовете – те могат да не показват напълно реалното състояние, могат да бъдат крадени или обработвани с фотошоп. Най-добре е да посетите сграда, построена от дадената фирма. Така ще можете с очите си да се убедите дали строителството е солидно, с изпипани детайли и отговарящо на изискванията.


Евтино или скъпо


По този проблем вероятно ще се съобразите предимно с бюджета си. Все пак ви препоръчваме да не избирате най-евтината оферта, която сте получили. Обикновено в нея са направени сериозни компромиси с качеството на материалите или на работната ръка, а това неизменно ще ви създаде проблеми много по-скоро, отколкото бихте желали.


От друга страна се случва и скъп строеж да се окаже недобре направен. Така че ви препоръчваме цената да не е основният ви критерий при вземането на решение. Много по-важно е да сте убедени, че фирмата е коректна и работи на подходящо ниво.

 

 Вашият коментар

Коментарът Ви ще бъде публикуван след одобрение на администратора.
Имейл адреса не се показва в уеб сайта.