Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам
0887 499 002

Проект на къща "Калатея", с.Марково

Описание на проекта

Проект за красива къща на два етажа в покрайнините на град Пловдив.

 

Еднофамилен дом „Калатея” е разположен върху 207 кв.м от имота, а разгънатата му застроена площ е 357 кв.м.


Къщата е изградена е от керамични тухли с добри топло - и шумоизолиращи свойства, върху които е положена 10 см допълнителна изолация, която намалява разходите по отоплението и охлаждането на стаите. Покривът е покрит с качествени керамични керемиди.


Проектът е създаден така, че къщата е ориентирана с вход на север (към Пловдив), а повечето активни помещения, както и верандата, гледат на юг (към Родопите). Това осигурява истинско удобство на собствениците, които имат лесен достъп до пътя откъм по-студената страна и повече слънце и красиви пейзажи в ежедневието си.  


Броят на помещенията е съобразен с желанието на клиента, като съвместо сме постигнали максимална функционалност в разпределението им. Отстрани на главния вход, на кота -1,25, е проектиран двоен гараж с топла връзка към къщата.

 

На първия етаж е разположена просторна всекидневна с ефектен ризалит. В нея има достатъчно място и за кът за отдих, и за голяма трапезария. В южната част красива двойна врата води към верандата и задния двор. Кухненският бокс е в голямо, самостоятелно помещение, което е достъпно и от всекидневната, и от антрето. Това позволява да се изолират миризмите от готвенето, а и да има по-официално място за прием на гости. Зад кухнята, за удобство на домакинята, е разположен отделен килер. На това ниво се намира и родителската спалня, която има собствен санитарен възел и гардеробна. Тоалетната за гости е лесно достъпна от всекидневната, а мокрото помещение е на удобно място, близо до спалнята.


До втория етаж се стига по широко, класическо стълбище с площадка. На него са разположени три спални, както и библиотека. Спалнята за гости е снабдена със собствена баня и тераса с изглед към планината – за максимален комфорт на приятелите и роднините на семейството. Останалите стаи ползват голямо, общо санитарно помещение с място за вана и душ кабина. Двете детски стаи са с различни големини, но към по-малката има собствена южна тераса. Към общия коридор също е построена тераса, която осигурява навес над входа с прекрасна гледка към град Пловдив и довършва по прекрасен начин архитектурата на предната фасада.  

 

 

 

2

Има 2 коментар/а

avatar

Ангел Плачков

7 Окт. 2016

Уникална е. Браво.

avatar

Игнат Дишлиев

5 Април 2017

Прекрасен проект, поздравления!Вашият коментар

Имейл адреса не се показва в уеб сайта.

Детайли:

 • Категория Еднофамилни къщи
 • Застроена площ 207 m2
 • РЗП 357 m2
 • Етажи 2
 • Спални 4
 • Стаи 8
 • Балкони/Тераси 3
 • Бани/WC 5
 • Веранди 1
 • Гаражи 2
 • Тип покрив Скатен

Сподели

Последно в Блога

Една баня за две спални – мисия възможна!

Личната баня за двете деца Банята, която се намира между две спални и ги обслужва едновременно, е известна по света и като баня тип „Джак и… още